Belediye Başkanı Kameralar Önünde Başından Vuruldu!

Meksika’da pazar günü yapılacak seçimler öncesi Guerrero eyaletinde Alfredo Cabrera isimli belediye başkan adayı, kameralar önünde suikasta kurban gitti. Cinayet anı kameralara anbean kaydedildi. Görüntülerde bir kişinin Cabrera’ya yaklaştığı ve birkaç el ateş ettiği görülüyor. Silah sesleri üzerine olay yerinde bulunanlar panikle kaçışmaya başladı. Başından vurulan Cabrera olay yerinde hayatını kaybederken, saldırgan da öldürüldü.

EN AZ 22 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Guerrero Valisi Evelyn Salgado, muhalefet koalisyonu adayı Cabrera’nın Coyuca de Benitez kasabasında “korkakça” bir şekilde öldürülmesini kınadı. Hükümet, geçen Eylül ayından bu yana yerel makamlara aday olan en az 22 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Bazı sivil toplum kuruluşları ise bu sayının 30’a yakın olduğunu savunuyor.

Muhalefet koalisyonu partilerinden PRI, hükümeti adayların güvenliğini garanti altına almak için hiçbir çaba göstermemekle suçladı. Pazar günü yapılacak seçimlerde güvenliği sağlamak için 27 bin asker ve Ulusal Muhafız üyesi görevlendirilecek.

Bu trajik olay, Meksika’daki siyasi şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Seçimlere gölge düşüren bu cinayet, ülkede endişe ve korku yaratıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir