Yerli Turistlerin Seyahat Harcamaları 2024’te Yüzde 82,5 Arttı

Seyahat Harcamaları 2025 Yılında Yüzde 82,5 Arttı!

Son verilere göre, Türkiye’de seyahate çıkanlar 66 milyar 40 milyon 991 bin TL harcadı. Bu yıl içinde yapılan yurt içi seyahatlerde toplam harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin TL’ye ulaştı. Bu harcamaların yüzde 88,1’ini kişisel harcamalar, yüzde 11,9’unu ise paket tur harcamaları oluşturdu. Ortalama seyahat başına harcama miktarı ise 6.274 TL olarak belirlendi.

Bu dönemde en fazla harcama yüzde 33,8 ile yeme ve içme, yüzde 27,7 ile ulaştırma ve yüzde 12,1 ile konaklama harcamaları arasında gerçekleşti. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 61,4, ulaştırma harcamalarında yüzde 33,6 ve konaklama harcamalarında yüzde 50,3 artış gözlendi.

Yıllık bazda ise yeme ve içme harcamaları yüzde 31,8, ulaştırma harcamaları yüzde 24,3 ve konaklama harcamaları yüzde 16,7 pay aldı. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 81, ulaştırma harcamalarında yüzde 68,7 ve konaklama harcamalarında yüzde 78,8 artış yaşandı.

Seyahatlerin amacına bakıldığında, ziyaret amacıyla yapılan seyahatler yüzde 63,1’lik oranla ilk sırada yer alırken, gezi ve eğlence seyahatleri yüzde 25,6 ve sağlık seyahatleri yüzde 6,5 ile sıralandı.

En çok tercih edilen konaklama şekli ise arkadaş veya akraba evinde kalmak oldu. 53 milyon 250 bin geceleme ile bu konaklama şekli birinci sırada yer alırken, kendi evinde kalmak 13 milyon 292 bin gece ile ikinci sırada ve otel konaklamaları 5 milyon 218 bin gece ile üçüncü sırada yer aldı.

Genel olarak, seyahat harcamalarında önemli artışlar yaşanırken seyahatlerin amaçları ve tercih edilen konaklama türleri değişkenlik gösteriyor. Veriler, seyahat endüstrisinin hızla büyüdüğünü gösteriyor. – İstanbul

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir