Uzmanı uyardı: Anne adayları, yaz tatili planlarken bunlara dikkat!

Yaz Aylarında Gebelerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu bir şekilde geçirmek isteyen anne adayları için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu tarafından önerilerde bulunuldu. Op. Dr. Kazezoğlu, yaz tatili planlaması yaparken gebeliğin ilk aylarında bulantı ve kusma sorunları varsa tatilin daha ileri tarihlerde ve tercihen 32. haftadan önce planlanmasının faydalı olacağını belirtti.

Yaz aylarında gebelikte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Op. Dr. Kazezoğlu, sıcak havalarda gebelikteki fizyolojik değişikliklerin daha zorlayıcı hale gelebileceğini söyledi. Yaz mevsimini daha rahat ve güvenli geçirmek için bazı konulara dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Kazezoğlu, sıvı tüketiminin önemine de değindi.

İlk 3 Ayda Sıvı Alımına Özen Göstermek Önemli

Hamilelikte yeterli sıvı alımının önemi herkes tarafından bilinir ancak sıcak havalarda vücutta daha fazla sıvı kaybı yaşanabileceğini belirten Op. Dr. Kazezoğlu, gebelerin özellikle ilk 3 ayda sıvı alımına dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yolculuk yapacak gebelere tavsiyelerde bulunan Op. Dr. Kazezoğlu, uçak tercih edilirken 4 saatten uzun uçuşlarda yürüyüş yapılması ve varis çorabı kullanılmasının önerildiğini belirtti. Ayrıca arabayla seyahat edenlerin her 2-3 saatte bir mola vererek kısa yürüyüşler yapmalarının faydalı olacağını söyledi.

Dalış Yerine Yüzme ve Yürüyüş Tercih Edilmeli

Gebelikte fazla efor sarf etmeden yapılan yüzme veya yürüyüşün anne ve bebek sağlığı açısından faydalı olduğunu belirten Op. Dr. Kazezoğlu, dalış gibi yüksek riskli sporların gebelikte sakıncalı olduğunu vurguladı. Temiz ve sakin sahillerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Vajinal Enfeksiyonlara Dikkat

Tatilde vajinal enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Op. Dr. Kazezoğlu, sık mayo değiştirmenin ve el hijyenine özen göstermenin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca besin zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dengeli Beslenme Önemli

Son olarak Op. Dr. Kazezoğlu, dengeli beslenmenin, doğa yürüyüşlerinin, temiz hava almanın, yeterli uyku ve stresin azaltılmasının hem anne adayına hem de bebeğe iyi geleceğini belirtti.

Related Posts

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklaması, ‘Adım doğru ancak yön belirsiz’ diye değerlendirildi: HPV aşısı ücretsiz oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşısının yıl sonunda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Aşının ücretsiz olması için mücadele eden hukukçular ise içeriğine dikkat çekerek, “Sınırlı koruyuculu değil, dokuz bileşenli ve etkili versiyon tercih edilmeli” uyarısında bulundu. “Adım doğru ancak yön belirsiz” değerlendirmesi yapıldı.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Bilim insanlarından ilginç tespit: Cinsiyete göre farklılık gösteriyor!

İngiltere’deki araştırmalar, melanom cilt kanserinin kadın ve erkeklerde kıyafet tercihi, beden yapısı ve saç şekli gibi faktörlere bağlı olarak farklı vücut bölgelerinde yaygınlaştığını ortaya koydu.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.