Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uydu İnterneti Uçaklara Geliyor: TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay Açıkladı

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, AJet ve Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmalarla uçaklarda internetin TÜRKSAT uyduları üzerinden sağlanacağını duyurdu. Atalay, TÜRKSAT 6A ile dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşılabilecek kapsama alanına sahip olduklarını belirtti.

Atalay, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda yaptığı sunumda, TÜRKSAT’ın yerli uydular aracılığıyla uçaklarda internet hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. İlk olarak AJet uçaklarında başlayacak hizmetin daha sonra Türk Hava Yolları filosuna da yayılacağını ifade etti.

Atalay, “Artık uçaklarımızın içine TÜRKSAT uydularıyla interneti taşıyor olacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük veri merkezi Gölbaşı’nda kurulacak

Yeni veri merkezi hakkında bilgi veren Atalay, merkezin kamu ve özel kuruluşlara yüksek güvenlikli ve performanslı veri saklama imkânı sağlayacağını aktardı.

TÜRKSAT 6A ile küresel hizmet imkanı

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılmasıyla kapsama alanlarının genişlediğini söyleyen Atalay, “6 uydumuzla gökyüzünde dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisine hizmet ulaştırabilir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

e-Devlet sistemi yaygınlaşıyor

Atalay, Türkiye’de 67 milyon e-Devlet kullanıcısı bulunduğunu, 8 bin 500’den fazla hizmetin sistem üzerinden sunulduğunu kaydetti. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, KKTC için geliştirilen e-KKTC sistemi ile dijital devlet modelinin büyük ölçüde devreye alındığını ve bu projeyle diğer ülkelere de dijital hizmet ihracatı yapılmasının planlandığını belirtti.

Her alanda uydu bağlantısı

TÜRKSAT’ın kara, deniz ve havada kesintisiz iletişim sağladığını vurgulayan Atalay, savaş gemileri, petrol arama gemileri ve deprem gibi afet durumlarında uydu destekli iletişim sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığını belirtti.

Related Posts

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …

ABD Savunma Bakanlığı ile OpenAI arasındaki anlaşma

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yapay zeka şirketi OpenAI ile ulusal güvenlik alanındaki kritik ihtiyaçlara yönelik yapay zeka prototipleri geliştirilmesini öngören 200 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Google Chrome’da kritik güvenlik açığı: Milyonlarca kullanıcı risk altında

Google’ın popüler tarayıcısı Chrome, kritik bir güvenlik açığı nedeniyle tehlikeye girdi. Milyonlarca kullanıcıyı etkileyen açık için Google hızla harekete geçti.