Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığında kurallar yeniden düzenlendi

Bakanlık Düzenlemeleriyle Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Yenilikler Yayımlandı

Bakanlık tarafından oluşturulan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe kondu.

Bakanlık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, belirtilen düzenlemeler denizlerde ve iç sularda ticari ve amatör su ürünleri avcılığı için yapılan düzenlemeleri içermektedir.

Değişiklikler, Bakanlık tarafından belirlenen planlama takvimi doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi.

Yapılan düzenlemeler, kısa vadeli olarak palamut av sezonunun küçük ölçekli balıkçılar için 15 Ağustos’ta başlatılmasını içermektedir.

Önceki uygulamalarla av baskısının kontrol altına alındığı voli ağlarındaki zaman yasağı kaldırılarak monofilament ve multimonofilament misina ağlarına yönelik çeşitli değişiklikler yapıldı.

Ayrıca, 12 metre ve üzeri gemilerin av araçları kullanımına ilişkin güncellemeler yapıldığı gibi, bazı türlerin avlanma zamanları ve istilacı türlerin boyutları konusunda da değişiklikler gerçekleştirilerek su ürünleri avcılığına kapatılan alanlar güncellendi.

MARMARA DENİZİ VE BOĞAZLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER

Marmara Denizi’nden geçen dip trolü gemilerine yönelik teknik düzenlemeler yapılırken yasa dışı kalkan balığı avcılığını engellemek için ek tedbirler alındı.

Marmara Denizi ve boğazlarda av baskısının kontrol altında tutulması ve Su Ürünleri Kanunu’yla yasaklanmış ışıkla avcılığın önlenmesi amacıyla yardımcı gemi kullanımı kısıtlandı.

SU ALTI TÜFEKLERİYLE AVCILIK YAPANLARA BELGE ZORUNLULUĞU

Amatör su ürünleri avcılığı yapanlar için su altı tüfeğiyle avlananların 1 Ocak 2026’dan itibaren dalış yöntemiyle avlandıklarını gösteren Amatör Balıkçı Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

Ayrıca, bazı denizel alanlarda ticari ve amatör balıkçılık koruma alanlarının eşitlendiği bildirildi.

Related Posts

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir