Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Türkiye’de Altın Üretimi ve Öksüt Madencilik Sektörde Önemli Bir Rol Oynuyor

Bickford, Türkiye’deki altın üretimi ve madencilik faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmede, 2024 yılında ülke genelinde toplam 32,2 ton altın üretildiğini açıkladı. Ancak altın ithalatının ülkenin cari açığının büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Özellikle sektördeki izin süreçlerinin hızlandırılmasının cari açık üzerinde olumlu etkileri olacağını vurgulayan Bickford, Türkiye’de madencilik faaliyetlerine izin verilmesi için gerekli sürecin uzun ve karmaşık olduğunu ifade etti. Ancak hükümetin bu süreci hızlandırmak için reformlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Öksüt Madencilik, Altın Üretiminin Yüzde 19’unu Karşılıyor

Öksüt Madencilik’in bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Bickford, şirketin sadece 2024 yılında 6,2 ton altın ürettiğini ve bu rakamın Türkiye’nin toplam altın üretiminin yaklaşık yüzde 19’una denk geldiğini açıkladı.

Öksüt Altın Madeni’nin önümüzdeki 4 yıl boyunca faaliyetlerine devam edeceğini belirten Bickford, şirketin farklı bölgelerde cevher arayışlarını sürdürdüğünü ve buralarda istihdamı desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, şirketin sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirten Bickford, bölgedeki istihdamı artırmak için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 258 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İş Güvenliği İçin Yapay Zeka ve İleri Teknoloji Kullanılıyor

Bickford, iş sağlığı ve güvenliğinin madencilik sektöründe büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Öksüt Madencilik’in İSG risklerini en aza indirmek için ileri teknoloji ve yapay zeka kullanımını önemsediğini belirtti.

Bu kapsamda “İşte Güvenlik, Evde Güvenlik” eğitim programının uygulandığını belirten Bickford, çalışanların güvenlik kültürünü benimsemeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ayrıca, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş güvenliği süreçlerinde riskleri azaltmada önemli rol oynadığını belirten Bickford, bu teknolojilerin kazaları önlemek için kritik olduğunu dile getirdi.

Öksüt Madencilik’in sahadaki sensörler ve IoT teknolojisiyle toplanan verileri yapay zeka destekli sistemlerle analiz ettiğini belirten Bickford, bu sayede yüksek risk taşıyan bölgeler için önlemler alındığını ve kazaların önlendiğini vurguladı.

Related Posts

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir