Karadeniz’de Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Tamamlandı

Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Karadeniz’de Tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nın 1’inci fazının tamamlandığını belirterek, “Yaklaşık 9,5 milyon metreküplük bir günlük üretimle şu anda artık 2’nci fazın üretimine, yani bunu iki katına çıkaracak üretim aşamasının faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, yeni sahalarda keşiflerle ilgili çalışmalara da devam ettiklerini vurgulayan Bayraktar, “Üretimi artırmak ve yeni keşiflerle bulunan rezervleri üretim rezervlerimize eklemek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, “Enerjide tarihi bir rekora imza attık. Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji sağlayacak” ifadelerini kullandı.

2026 yılında Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanan Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformuyla ilgili de bilgi veren Bayraktar, platformun devreye girmesiyle günlük ekstra 10 milyon metreküplük üretim yapılacağını belirtti. Böylece 2026 yılında toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkacağına işaret eden Bayraktar, 2028 yılında günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Haber: Kübra SONKAYA/ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …

ABD Savunma Bakanlığı ile OpenAI arasındaki anlaşma

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yapay zeka şirketi OpenAI ile ulusal güvenlik alanındaki kritik ihtiyaçlara yönelik yapay zeka prototipleri geliştirilmesini öngören 200 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Google Chrome’da kritik güvenlik açığı: Milyonlarca kullanıcı risk altında

Google’ın popüler tarayıcısı Chrome, kritik bir güvenlik açığı nedeniyle tehlikeye girdi. Milyonlarca kullanıcıyı etkileyen açık için Google hızla harekete geçti.