İmplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur mu?

İmplant Çevresinde Enfeksiyon Riski ve Tedavisi

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyonlara dikkat! Uzmanlar, implantların ömür boyu kalıcı olmayabileceğini ve bazı durumların implant kaybına yol açabileceğini belirtiyor.

İmplantın çevresinde oluşabilecek enfeksiyonların, ağız içindeki her tür sıkıntıyı etkileyebileceğini vurgulayan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, enfeksiyonun belirtileri hakkında bilgi verdi. Güler, “Enfeksiyon başladığında öncelikle diş etinde kızarıklık ve kanama görülür. Bu durum tedavi edilmezse ilerleyerek kemikte erimeye neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Ağız İçindeki Sorunlar ve İmplantlar

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implantların ömür boyu kalıcı olmadığı konusunda uyarıda bulunarak, “İmplantlar, ağız içindeki biyolojik dokulara yerleştiği için her türlü ağız sorunundan etkilenebilir. Bu sebeple implant çevresindeki enfeksiyonların erken teşhis edilip tedavi edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Belirtileri ve Tedavisi

İmplant çevresinde enfeksiyon belirtilerinin kızarıklık ve kanama olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Enfeksiyon ilerledikçe kemikte erime olabilir ve implantın tutunduğu kemik zayıflayabilir. Bu durumda implantın çıkartılması gerekebilir. Erken müdahale önemlidir, ancak ilerleyen vakalarda cerrahi müdahaleler gerekebilir.”

Cerrahi Müdahale ve Sonrası

Enfeksiyon durumunda cerrahi müdahalenin gerekebileceğine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implant çevresindeki enfeksiyonun temizlenmesi için cerrahi işlemlerin yapılabileceğini anlattı. Güler, “Kemikte problem varsa cerrahi müdahale ile bölgenin düzeltilmesi mümkündür. İmplant etrafındaki enfeksiyonun iyileşmesi için hasta ağız hijyenine dikkat etmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.