Deprem planınız hâlâ yok mu?

Önemli Bilim Adamlarının Deprem Uyarıları

Bilim adamlarının uyarıları, deprem gibi karmaşık bir konuda fikir ayrılıklarının olabileceğini belirtiyor. Ancak, burada önemli olan en kötü senaryoya göre tedbir almak ve hazırlıklı olmaktır. Yetki ve sorumluluk kamu ve merkezi yönetiminde olsa da iş dünyasının da ciddi görevleri bulunmaktadır.

Şirket yöneticileri, depreme hazır olup olmadıklarını sorgulamalı ve sağlam bir deprem ve acil durum planı bulundurmalıdır. Bu plan, iş sürekliliğini sağlayacak temel faaliyetlerin belirlenmesini ve kriz anında nasıl sürdürüleceğinin tasarlanmasını içermelidir.

Plan kapsamında risk faktörleri belirlenmeli, depremin kritik operasyonları ve paydaşları nasıl etkileyeceği analiz edilmeli, kurumsal yönetişimden finansmana kadar tüm unsurlar dahil edilmelidir. Fiziki tesislerin güçlendirilmesi ve ekipman tedarikinin yanı sıra düzenli tatbikatlarla planların test edilmesi de önemlidir.

Önemli olan, oluşturulan planın şirket yönetimince sahiplenilmesidir. Hangi görüşe inanılırsa inanılsın, deprem planı olanlar planlarını gözden geçirmeli, olmayanlar ise acilen bir plan hazırlamalıdır.Çünkü depreme hazırlıklı olmak herkesin sorumluluğudur.

Related Posts

Bakan Uraloğlu: “Bakanlığımız sorumluluğundaki yerler deprem felaketini hasarsız atlattı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığın sorumluluğundaki kara yolları, havalimanları, tren ve metrolar ile deniz yapılarının İstanbul’daki depremi hasarsız atlattığını belirterek, “Bu tablo, son 23 yılda Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde, deprem gerçeğini merkeze alarak başlattığımız seferberliğin sonucudur.” dedi.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir