Batıçim’den Stratejik Yeniden Yapılanma

Batıçim, Stratejik Dönüşüm Süreci Başlatıyor

Batıçim, Bornova’daki fabrikanın kiralanması, unvan değişikliği ve gayrimenkul yatırım fonları kurulması yönünde aldığı kararlarla organizasyonel ve finansal yapısında stratejik bir dönüşüm başlatıyor.

Ülkemizin köklü sanayi kuruluşlarından Batıçim, değişen küresel ve yerel dinamiklere adapte olmak ve sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci başlatıyor. Şirketin Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

Dört Temel Adım

Yeni strateji kapsamında; Bornova Fabrikası, üretim faaliyetleri kesintiye uğramadan, Batıçim iştiraki Batısöke Söke Çimento Sanayii T.A.Ş.’ye kiralanacak. Bu geçici yapı, ileride geliştirilecek gayrimenkul projeleri hayata geçene kadar sürdürülecek.

Batıçim’in unvanı ‘Batıçim Batı Anadolu A.Ş.’ olarak değişecek; Batısöke ise ‘Batıçim Çimento Sanayi Türk A.Ş.’ unvanını kullanacak.

Gayrimenkul yatırım fonları kurularak, İzmir Bornova’daki Bornova Fabrika Arsası ve Erzene başta olmak üzere, şirket portföyünde yer alan çeşitli taşınmazlar bu fonlara devredilecek. Bu sayede yeni gelir kalemleri oluşturulması, portföy çeşitlendirilmesi ve şirketin toplam konsolide karlılığının artırılması hedefleniyor.

Aliağa’daki Batıliman arazisi üzerinde, yıllık asgari 2 milyon ton kapasiteli bir öğütme ve paketleme tesisi kurulacak. Kurulumun ardından bu tesis de Batısöke’ye kiralanacak.

Şirketin bu adımları, yalnızca mevcut piyasa koşullarına uyum sağlamakla kalmayıp, mali yapıyı güçlendirmeyi, yatırımları çeşitlendirmeyi ve operasyonel esnekliği artırmayı hedefliyor. Yönetim Kurulu, tüm sürecin şeffaflıkla yürütüleceğini, yatırımcıların çıkarlarının gözetileceğini ve gerekli düzenleyici izinlerin ardından işlemlerin genel kurul onayına sunulacağını açıkladı. – İSTANBUL

Related Posts

Bakan Uraloğlu: “Bakanlığımız sorumluluğundaki yerler deprem felaketini hasarsız atlattı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığın sorumluluğundaki kara yolları, havalimanları, tren ve metrolar ile deniz yapılarının İstanbul’daki depremi hasarsız atlattığını belirterek, “Bu tablo, son 23 yılda Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde, deprem gerçeğini merkeze alarak başlattığımız seferberliğin sonucudur.” dedi.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir